• Спростіть вираз: 1) (- 4p + 3k)² - (- 5k + 4p)(4p + 5k) + 24pk; 2) (b-3)(b² + 3b+9)b(b - 4) (b + 4).

Ответы 1

  • Ответ:

    (- 4p + 3k)² - (- 5k + 4p)(4p + 5k) + 24pk:

    Розкриваємо квадрат (- 4p + 3k)² = (- 4p)² - 2 * (- 4p) * (3k) + (3k)², отримуємо:

    16p² - 24pk + 9k² - (- 5k + 4p)(4p + 5k) + 24pk =

    = 16p² - 24pk + 9k² - (- 20p² - 25k²) + 24pk =

    = 16p² - 24pk + 9k² + 20p² + 25k² + 24pk =

    = 36p² + 34k².

    Отже, спрощений вираз: 36p² + 34k².

    (b-3)(b² + 3b+9)b(b - 4) (b + 4):

    Розкриваємо дужки (b-3)(b² + 3b+9) = b³ + 3b² + 9b - 3b³ - 9b² - 27b, отримуємо:

    -2b³ - 6b² - 18b, і подальше спрощення:

    -2b(b + 3)(b² + 9).

    Після цього, розкриваємо дужки (b - 4) і (b + 4) та отримуємо:

    -2b(b + 3)(b² + 9)(b - 4)(b + 4).

    Отже, спрощений вираз: -2b(b + 3)(b² + 9)(b - 4)(b + 4).

    Объяснение:

    • Автор:

      zaneo5wj
    • 2 года назад
    • 5
  • Добавить свой ответ

Еще вопросы

Войти через Google

или

Забыли пароль?

У меня нет аккаунта, я хочу Зарегистрироваться

How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years