Предмет:
АлгебраАвтор:
kayliesuttonОтвет: 72,8
Объяснение:Для знаходження суми перших 6 членів геометричної прогресії потрібно скористатися формулою для суми n перших членів:
Sn = b1 * (q^n - 1) / (q - 1),
де Sn - сума n перших членів геометричної прогресії, b1 - перший член прогресії, q - знаменник прогресії.
В даному випадку, b1 = 0,2, q = 3, n = 6.
Тоді:
S6 = 0,2 * (3^6 - 1) / (3 - 1) = 0,2 * (729 - 1) / 2 = 72,8.
Отже, сума перших 6 членів геометричної прогресії дорівнює 72,8.
Автор:
tarsiciofischerДобавить свой ответ
Предмет:
МатематикаАвтор:
holderОтветов:
Смотреть
Предмет:
МатематикаАвтор:
brodie94Ответов:
Смотреть
Предмет:
МатематикаАвтор:
melendezОтветов:
Смотреть
Предмет:
МатематикаАвтор:
marthaОтветов:
Смотреть