Ответ:
Оскільки -2 є коренем рівняння x² + 3x + a = 0, то ми можемо скласти рівняння, використовуючи цей корінь і застосувавши його до функції:
(-2)² + 3(-2) + a = 0
4 - 6 + a = 0
a = 2
Отже, значення a дорівнює 2.
Тепер, ми можемо знайти другий корінь рівняння, використовуючи формулу квадратного кореня:
x = (-b ± sqrt(b² - 4ac)) / 2a
Для цього розкриваємо спочатку дискримінант:
b² - 4ac = 3² - 4(1)(2) = 1
Тоді рівняння набуває вигляду:
x = (-3 ± sqrt(1)) / 2(1) = (-3 ± 1) / 2
Тобто, x1 = (-3 + 1) / 2 = -1 і x2 = (-3 - 1) / 2 = -2.
Отже, другим коренем рівняння є -1.
Объяснение:
Автор:
spencerze6hДобавить свой ответ
Предмет:
МатематикаАвтор:
ginger22Ответов:
Смотреть
Предмет:
ЛитератураАвтор:
landinОтветов:
Смотреть
Предмет:
МатематикаАвтор:
fabioОтветов:
Смотреть