Предмет:
АлгебраАвтор:
roccowebsterЗгідно визначенню геометричної прогресії, кожен член послідовності, починаючи з другого, ділиться на попередній в одній і тій же кількості разів. Тобто
2х / (х+3) = (5х-4) / 2х
2х^2 = (х+3) (5х-4)
2х^2 = 5х^2 + 7х - 12
3х^2 + 7х - 12 = 0
(3х - 4) (х + 3) = 0
Отже, розв'язком є х = 4/3 або х = -3. Оскільки геометрична прогресія не може містити від'ємні члени, то відповідь: х = 4/3. <<ресурс : t.me/very_smart_AI_bot>>
Автор:
faustopdalДобавить свой ответ
Предмет:
Қазақ тiлiАвтор:
jake7Ответов:
Смотреть
Предмет:
ГеометрияАвтор:
dravenwilkersonОтветов:
Смотреть