• 1.Спростіть вираз: [tex] \frac{x+3}{6x-30} [/tex]*[tex] \frac{450}{3x+ x^{2} } [/tex]+[tex] \frac{3x}{5-x} [/tex]
    Варіанти відповіді: 1)[tex] \frac{x}{3x+15} [/tex]; 2)[tex]- \frac{3x+15}{x} [/tex]; 3)15

    2.Знайдіть кількість цілих розв*язків нерівності: ([tex] x^{2} [/tex]+5x-6)([tex] x^{2} [/tex]+x-2)[tex] \leq 0[/tex]
    Варіанти відповіді: 1)6; 2)5; 3)7;

    3.Спростіть вираз:([tex]( \frac{ \sqrt{m}-2 }{ \sqrt{m} +2} + \frac{8 \sqrt{m} }{m-4}): \frac{ \sqrt{m}+2 }{m-2 \sqrt{m} } [/tex]
    Варіанти відповіді: 1)[tex] \sqrt{m} [/tex]; 2)[tex]2 \sqrt{m} [/tex]; 3)[tex] \sqrt{m} +2[/tex].

    Розв*яжіть і поясніть як розв*язувати буду вдячна))

Ответы 1

  • 1) \frac{x+3}{6(x-5)}* \frac{6*75}{x(x+3)}+ \frac{3x}{5-x}= \frac{75}{x(x-5)}- \frac{3x}{x-5}= \frac{75-3x x^{2} }{x(x-5)} = \frac{3(25-x x^{2} }{x(x-5)}== \frac{-3( x^{2} -25)}{x(x-5)} = \frac{-3(x-5)(x+5)}{x(x-5)}= \frac{-3(x+5)}{x}=- \frac{3x+15}{x}2) Если я правильно бачу умову! (уточніть будь ласка)(x²+5x-6)(x²+x-2)≤0тоді, зпочатку разкладемо на множники х²+5x-6=0Д=25+4*6=49x1=(-5+7)/2=1x2=(-5-7)/2=-6звідсих²+5x-6=(x-1)(x+6)друга дужкаx²+x-2=0D=1+8=9x1=(-1-3)/2=-2x2=(-1+3)/2=1x²+x-2=(x-1)(x+2)Підставимо в нерівність(x-1)²(x+6)(x+2)≤0т.к. (х-1)² при будь якому значенні x ≥0. Тоді від'ємна частина (x+6)(x+2)  Однак при (x-1)²=0 x=1. Нестрога нерівність виконується. Розглянемо  частину нерівності, що залишилась(x+6)(x+2)≤0це виконується в двох випадкаха) \left \{ {x+6 \leq 0} \atop {x+2 \geq 0}} ight. отсюда  \left \{ {{x \leq -6} \atop {x \geq-2}} ight. рішень не маєб) \left \{ {{x+6 \geq0} \atop {x+2 \leq 0}} ight. <=> \left \{ {{y=2} \atop {x=2}} ight.  \left \{ {{x \geq -6} \atop {x \leq -2}} ight.  Рішення -6≤x≤-2 или x∈[-6;-2]Об'єднуємо рішення і отримуємо x∈[-6;-2]U[1;1] (или  -6≤x≤-2 и х=1)3)(  \frac{ \sqrt{m}-2 }{\sqrt{m}+2}+ \frac{8 \sqrt{m} }{(\sqrt{m}-2)(\sqrt{m}+2)}: \frac{\sqrt{m}+2}{m-2\sqrt{m}}== \frac{(\sqrt{m}-2)^{2}+8\sqrt{m} }{(\sqrt{m}-2)(\sqrt{m}+2)}: \frac{\sqrt{m}+2}{\sqrt{m}(\sqrt{m}-2)}= \frac{m-4\sqrt{m}+4+8\sqrt{m}}{(\sqrt{m}-2)(\sqrt{m}+2)}* \frac{\sqrt{m}(\sqrt{m}-2)}{\sqrt{m}+2}= \frac{m+4\sqrt{m}+4}{(\sqrt{m}-2)(\sqrt{m}+2)}* \frac{\sqrt{m}(\sqrt{m}-2)}{\sqrt{m}+2}= \\  \frac{(\sqrt{m}+2) ^{2} }{(\sqrt{m}-2)(\sqrt{m}+2)}* \frac{\sqrt{m}(\sqrt{m}-2)}{\sqrt{m}+2}=\sqrt{m}
    • Автор:

      mareli
    • 5 лет назад
    • 0
  • Добавить свой ответ

Войти через Google

или

Забыли пароль?

У меня нет аккаунта, я хочу Зарегистрироваться

How much to ban the user?
1 hour 1 day 100 years