Предмет:
МатематикаАвтор:
leoncioВідповідь:
Щоб розв'язати цю систему рівнянь, спочатку треба виразити одну змінну через іншу в одному з рівнянь, а потім підставити це вираження у друге рівняння і розв'язати його. Наприклад, можна виразити y через x у першому рівнянні:
4x + y = 2
y = 2 - 4x
Після цього можна підставити вираз для y у друге рівняння:
12x - 3(2 - 4x) = 8
12x - 6 + 12x = 8
24x = 14
x = 14/24 = 7/12
Тепер, знаючи x, можна використати будь-яке з рівнянь для знаходження y. Наприклад, можна використати перше рівняння:
4x + y = 2
4(7/12) + y = 2
y = 2 - 7/3 = 1/3
Отже, розв'язок системи рівнянь:
x = 7/12
y = 1/3
Покрокове пояснення:
Автор:
jordonmuhmДобавить свой ответ
Предмет:
Українська моваАвтор:
hallОтветов:
Смотреть