Спочатку знайдемо вектори CM і MD:
CM = CD - DM = AD - DM = (AB + BD) - (DM + BD) = AB - DM
MD = 2CM = 2AB - 2DM
Аналогічно знайдемо вектори AK і KD:
KD = AD - AK = AD - (AD - DK) = DK
AK = 2KD/3 = 2/3 * DK
Зауважимо, що вектор МК можна записати як суму векторів МД і ДК:
МК = MD + DK
Підставляючи вектори, які ми знайшли раніше, отримуємо:
МК = (2AB - 2DM) + (2/3 * KD)
МК = 2AB - 2DM + 2/3 * KD
Залишилося виразити вектори DM і KD через вектори AB і AD. З цією метою скористаємося тим, що DM і KD можна записати як лінійну комбінацію векторів AB і AD:
DM = 1/3 * AD - 1/3 * CM
KD = 2/5 * AD - 2/5 * AK
Підставляючи ці вирази в формулу для МК, отримуємо:
МК = 2AB - 2(1/3 * AD - 1/3 * CM) + 2/3 * (2/5 * AD - 2/5 * AK)
МК = 2AB - 2/3 * AD + 2/3 * CM + 4/15 * AD - 4/15 * AK
МК = 2AB + 2/15 * AD + 2/3 * (CM - AK)
Отже, вектор МК можна виразити через вектори AB і AD наступним чином:
МК = 2AB + 2/15 * AD + 2/3 * (CM - AK)
Автор:
payten5kwoДобавить свой ответ
Предмет:
МатематикаАвтор:
mcintyreОтветов:
Смотреть
Предмет:
Английский языкАвтор:
reinatrevino130Ответов:
Смотреть